Tim Braithwaite

Tim begon zijn muzikale carrière als koorzanger in de koorbanken van de Engelse koortraditie voordat hij in 2011 een beurs won bij het gerenommeerde kapelkoor van Royal Holloway, University of London.

In 2020 studeerde Tim af aan de gespecialiseerde master Theorie Oude Muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en geniet momenteel van een bruisende internationale podiumcarrière als contratenor en bariton, met een bijzondere focus op de verkenning van vocale praktijken van vóór het begin van de zeventiende eeuw.

Naast zijn activiteiten als vocalist geeft Tim regelmatig lessen over zanggeschiedenis aan het Utrechts Conservatorium en Het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en wordt hij regelmatig uitgenodigd om workshops te geven over uiteenlopende onderwerpen rond de historische interactie tussen performance en theorie.

In 2020 richtte Tim het online initiatief Cacophony! op, met als doel historische vocale praktijken te bespreken. Dit terwijl we de traditionele verhalen over de geschiedenis van de westerse vocale esthetiek blijven uitdagen en onze auditieve verbeelding van het muzikale verleden opnieuw vormgeven.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.