Lior Leibovici

Lior_Leibovici – foto Sander Heezen

Op elfjarige leeftijd vertolkte de Israëlisch-Franse zanger Lior Leibovici de rol van Miles in The turn of the Screw van Benjamin Britten. Daardoor kreeg hij de smaak van muziek en theater te pakken. Eerst volgde Lior een opleiding in zijn geboorteland Israël waar hij toegelaten werd tot een lyceum voor de kunsten en tot het culturele legerkorps. Vervolgens ging hij naar Frankrijk, waar hij zang studeerde aan het Conservatorium Erik Satie te Parijs en bij het Centre de Musique Baroque de Versailles. Vanaf 2004 specialiseerde hij zich verder aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Kooij.

Dankzij zijn zuivere en warme tenortimbre vertolkt Lior zeer gevarieerde rollen uit het barokke en klassieke repertoire. Zo was hij de Evangelist in de Johannes Passion en Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, Tirsis in Le Malade Imaginaire van Marc-Antoine Charpentier, Achille in Iphigenie en Aulide van Christoph Willibald von Gluck, Orphee aux Enfers van Jacques Offenbach en Aret in Baucis und Philemon van Joseph Haydn.

Lior Leibovici maakt sinds 2008 deel uit Cappella Pratensis. Daarnaast zingt hij ook in Profeti della Quinta en in Theleme. Hij maakte in zijn talloze rollen vele CD-opnamen.

 

 

Reacties zijn gesloten.