Andrew Hallock

Andrew Hallock – foto Sander Heezen

Contratenor Andrew Hallock begon zijn muzikale leven als componist. Hij studeerde af in 2001 als Bachelor in compositie aan de Universiteit van Texas. Geboren in Austin, Texas, zong hij aanvankelijk als bas in een aantal lokale koren voordat hij erachter kwam dat zijn volwassen stem veel hoger was. Daarna studeerde hij zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, dankzij de leraren Lenie van den heuvel, Rita Dams, Michael Chance, Peter Kooij en Jill Feldman. Hij studeerde af in 2009 en werkt sindsdien als freelance zanger.

In 2011 maakte hij zijn solodebuut in het Amsterdamse Concertgebouw met Bachs Matthäus Passion. Als solist treedt hij  regelmatig op in de passies van JS Bach en de cantates gedurende het hele jaar. Hij trad op in het Festival d’Aix-en-Provence, de Salzburger Festspiele, het festival d’Ambronay, het Early Music Festival in Utrecht en het Flanders Festival.

Sinds 2010 is Andrew een vaste waarde binnen Cappella Pratensis, heeft hij talloze concerttrips gemaakt in de VS, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Italië, Zwitserland en natuurlijk ook België en Nederland. Hij trad op met Il Gardellino (B), English Voices (UK), het scroll ensemble (NL), het Bach Koor van Nederland (NL), musiche varie (DE), Vox Luminis (B), en is enthousiast om dit jaar eerder repertoire te verkennen met Sollazzo ensemble (CH) en ensemble Diskantores (NL).

Naast zijn zangcarrière is Andrew ook betrokken bij de wereld van cornetti, een oud type blaasinstrument. Hij bespeelt deze en bouwt ze ook eigenhandig, en woont conferenties bij, en tentoonstellingen, lezingen, markten en cursussen die daarop betrekking hebben. Naast bespeler is hij ook docent. Hij studeerde daarvoor bij Marleen Leicher (BE) en leerde het bouwen van cornetti van instrumenten bij Paul Beekhuizen (NL). Zijn instrumenten zijn bespeeld op diverse podia en uitvoeringen zijn op verschillende opnames verschenen.

Als docent gaf Andrew lezingen over blaasinstrumenten aan de Komenius Universiteit in Bratislava 2016 en “Vocal Play” voor de Musica Antiqua Early Brass cursus in Virginia 2017. Hij coachte vocale ensembles voor de Alamire Foundation 2016 en de Stichting Koorprojecten Rotterdam 2018. Elke jaar is Andrew in augustus een van de drie stemleraren in de Cappella Pratensis Summer school in Antwerpen. Een week lang geeft hij les in zingen uit de oude notatie. Daarnaast geeft hij ook co-lessen tijdens een cursus maken van instrumenten met Sam Goble , genaamd “Maak je eigen Cornetto”.

In zijn vrije tijd besteedt Andrew veel tijd in de keuken, en improviseert hij om goede maaltijden op tafel te zetten. Hij is betrokken bij traditionele houtbewerkingstechnieken, geluids-en videobewerking, kombucha brouwen, fietsen en schaken.

Reacties zijn gesloten.