Vrienden

De Stichting Vrienden Cappella Pratensis, opgericht in 2004, verenigt oude-muziekliefhebbers die het ensemble en de oude muziek die het uitvoert, een warm hart toedragen. Sinds de oprichting is er veel gebeurd. De nationale en internationale bekendheid van Cappella is enorm toegenomen en vanaf 2020 is de start van het project “De Bossche Koorboeken” aanleiding tot nog meer bekendheid.

Bent u na een concert van Cappella Pratensis ook enthousiast geworden en voornemens vaker een concert te komen beluisteren van dit ensemble met zijn karakteristieke opstelling rondom één grote muziekstandaard, meldt u dan aan als Vriend.

Als u liefhebber bent van de muziek van Josquin Desprez (Pratensis) en tijdgenoten en het veelkleurige culturele leven van de Lage Landen, verwelkomen wij u graag als Vriend van Cappella Pratensis.

Vanaf € 35,- bent u al vriend. Door vriend te worden draagt u bij aan instandhouding van deze prachtige polyfone muziek uit de 15e en 16e eeuw, die behoort tot het mooiste erfgoed van Brabant en de Lage Landen. U zult ook op de hoogte worden gehouden van de voortgang van het project ”De Bossche Koorboeken”, dat in 2020 werd gestart. Dit project houdt de digitalisering en presentatie in van manuscripten van de in opdracht van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap gecomponeerde missen en motetten die gebonden in de koorboeken zijn tentoongesteld in het Zwanenbroedershuis in Den Bosch. De Stichting Vrienden steunt dit prachtige project. Gedurende vijf jaar zal het ensemble de resultaten van hun studie door middel van concerten, voordrachten en video’s aan het publiek presenteren. Ook in de video’s op de website kan dat proces worden gevolgd.
De stichting Vrienden van Cappella Pratensis draagt zo bij aan de instandhouding van dit rijke culturele Brabantse erfgoed. Door u als Vriend aan te melden steunt u dit!

Als Vriend geniet u de volgende voordelen:

  • Periodieke informatie over lopende projecten en concerten door middel van de digitale Nieuwsbrief.
  • Korting op toegangskaarten voor bepaalde concerten en op CD’s.
  • Een tijdige aankondiging van alle concerten van Cappella Pratensis.
  • De mogelijkheid om na concerten leden van het ensemble te ontmoeten.
  • Jaarlijks een Vriendendag waarop de vrienden elkaar feestelijk ontmoeten eventueel n.a.v. een bijzonder concert.

Wilt u ons helpen deze prachtige koormuziek voor de komende generaties te behouden? U kunt ons steunen met een eenmalige gift, of, en dat hebben we nog liever, wordt vriend van Cappella Pratensis en steun ons een aantal jaar.

Meldt u aan als Vriend door minimaal € 35 over te maken aan:
Stichting Vrienden Cappella Pratensis, ‘s-Hertogenbosch
IBAN: NL07INGB0005117614
BIC: INGBNL2A

Stichting Vrienden Cappella Pratensis heeft de ANBI-status bij de Belastingdienst. Dat betekent dat uw giften aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Kijk hoe u van deze belastingvoordelen kunt profiteren. Om het vertrouwen van het publiek in de filantropische sector te bevorderen verwacht de Belastingdienst van alle ANBI-instellingen dat zij diverse gegevens openbaar maken via hun website. Klik hier voor deze ANBI-gegevens. Tenslotte vindt u hier de privacyverklaring. Hierin geven wij aan hoe wij met uw gegevens omgaan.

Bestuur Stichting Vrienden Cappella Pratensis
Annemarie van Lith, secretaris
Agnes Vugts, penningmeester
Annemarie Hoog Antink
Betsy Raymakers
Karin de Vos

 

Reacties zijn gesloten.