Polyfonie op de Binnendieze

Als opmaat naar het presentatieconcert Ezekiel’s Eagle later op dezelfde dag in het Jheronimus Bosch Art Center, geeft Cappella Pratensis een openluchtconcert op één van de mooiste historische plekjes in de stad: de Binnendieze ter hoogte van de trappengalerij aan de Korte Waterstraat. Vanaf een ponton laten de zangers gregoriaanse en polyfone muziek horen uit de koorboekencollectie van de ruim 700 jaar oude Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Écht Brabants erfgoed zoals het vijf à zes eeuwen geleden al in de stad klonk!

Het concert is gratis toegankelijk. Vanwege de 1,5 meterregel kunnen we echter maar een beperkt aantal bezoekers op de trappen en de steigers toelaten. Als het maximum is bereikt, sluiten we de toegangen af. Zorg dus dat je op tijd aanwezig bent.

Bij regen stellen we het concert maximaal 30 minuten uit. Blijft het regenen, dan gaat het concert niet door. Houd daarom die dag onze Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.

Zondag 5 september 2021 11:30 u | Binnendieze, trappengalerij aan de Korte Waterstraat | toegang gratis, plaatsen beperkt

Reacties zijn gesloten.