Online Summerschool 2021

Al vele jaren verzorgt Cappella Pratensis samen met Musica en AMUZ een zomercursus voor gevorderden. Als gevolg van de pandemie werd 2020 de eerst online editie, en met succes! Dit jaar geven we hieraan een vervolg met TWEE online cursussen: één voor beginners en één voor gevorderden! Kies de cursus die het beste bij je past en meld je aan! 


Josquin and the Art of Polyphony
Voor professionele, pre-professionele zangers en gevorderde amateurs

Wat is polyfonie en hoe heeft het zich ontwikkeld? Wat is de juiste benadering de dag van vandaag? Welke uitdagingen en voordelen brengt de uitvoering van de originele notatie met zich mee? Wat ligt er zoal aan de basis van improviseren rond polyfonie? Een greep uit de vele vragen die aan bod komen in deze jaarlijkse Summerschool met vocaal ensemble Cappella Pratensis.

De rode draad is de muziek van Josquin des Prez die we 500 jaar na zijn dood herdenken. In meerdere interactieve online sessies wordt er ingegaan op zijn repertoire en dat van zijn tijdgenoten, aangevuld met lessen over mensurale notatie door experte Valerie Horst. De cursus wordt in het Engels gegeven.

Docenten Andrew Hallock, Pieter De Moor en Stratton Bull begeleiden de sessies samen met twee andere zangers van Cappella Pratensis. Dit is je kans om samen te zingen met een gespecialiseerd professioneel vocaal ensemble! Tijdens de sessies kun je vragen stellen aan de docenten en wordt er samen met andere deelnemers een virtuele uitvoering gemaakt van een deel van het repertoire. Een aantal online lesvideo’s illustreren de verschillende aspecten van polyfonie als aanvulling op het live webinar via Zoom.

25 t/m 29 augustus 2021 | € 85 / $ 95 | meer info en aanmelden


Online starterscursus polyfonie
Voor zangers met weinig of geen ervaring in oude notatie | 25 tot 29 augustus 2021

Dit jaar bieden we naast de jaarlijkse Summerschool voor gevorderden een online starterscursus polyfonie aan voor zangers die interesse hebben in oude notatie, maar zich op beginnersniveau bevinden. Je krijgt een inleiding tot de basis. Wat is polyfonie en hoe heeft het zich ontwikkeld? Wat is de juiste benadering de dag van vandaag? Welke uitdagingen en voordelen brengt de uitvoering van de originele notatie met zich mee? Wat ligt er zoal aan de basis van improviseren rond polyfonie?

Ook in deze beginnerscursus is de rode draad de muziek van Josquin des Prez, die we 500 jaar na zijn dood herdenken. De cursus wordt gegeven in het Engels. Naast een live sessie met Valerie Horst, krijg je toegang tot een reeks online lesmateriaal van vocaal ensemble Cappella Pratensis. Tot slot gunnen we je een unieke blik achter de schermen van de parallel lopende Online Summerschool voor gevorderden. Zo neemt je polyfone carrière ongetwijfeld een vliegende start!

25 t/m 29 augustus 2021 | € 25 / $ 30 | meer info en aanmelden

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.