Het Feest van de Zwaan UITGESTELD NAAR 2023

MEDEDELING: Het Feest van de Zwaan wordt uitgesteld tot voorjaar 2023. Net als bij veel andere culturele evenementen kwam de kaartverkoop voor het Feest van de Zwaan na de jaren van corona maar moeizaam op gang. Berichten deze week over de explosieve groei van de coronacijfers maakten verplaatsing van het event naar volgend jaar vervolgens onvermijdelijk. Nieuwe data voor het Feest van de Zwaan -een avond vol meerstemmige zang, muziek en gastronomie uit de middeleeuwen- worden nog dit jaar bekend gemaakt.


Aan het begin van de Renaissance werd de Zuid-Nederlandse stad ’s-Hertogenbosch met zijn overvloed aan kerken en kloosters ook wel ‘klein Rome’ genoemd. Een centrale plaats op dit religieuze toneel werd ingenomen door de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Deze vrome organisatie beschikte over één van de beste koren in Europa, dat een breed scala aan polyfone koormuziek uitvoerde in zijn eigen kapel in de machtige Sint-Janskathedraal. Maar hun volksnaam Zwanenbroeders danken ze aan de grootse banketten die ze jaarlijks organiseerden, waarbij één of meer zwanen op het menu stonden, een zeer exclusieve delicatesse in die tijd.

Met zes zangers, acht instrumentalisten, een verteller, een culinair historica en een keukenbrigade brengen we zo’n 16e eeuwse zwanenmaaltijd weer tot leven. Het programma met muziek, dans, entertainment en gerechten is gebaseerd op gedetailleerde beschrijvingen uit de archieven van de Broederschap. Als bezoeker van Het Feest van de Zwaan neem je deel aan het banket en word je onderdeel van de voorstelling. Je ontdekt waar het Bourgondische karakter van Brabant vandaan komt en ervaart de rijke muziek- en eetcultuur die daarbij hoort. De voorstelling is een must voor iedereen die van muziek,  geschiedenis en lekker eten houdt!

Cappella Pratensis | Sollazzo Ensemble | Ensemble La Danserye | Vincent Bijlo
Voorjaar 2023, data n.t.b.

Reacties zijn gesloten.