Ezekiel’s Eagle – presentatieconcert 5 september

Nu de wereld weer is opengegaan, presenteert Cappella Pratensis op 5 september LIVE in het Jheronumus Art Center in ‘s-Hertogenbosch het concert Ezekiel’s Eagle, met schitterende muziek van de dit jaar verschenen gelijknamige CD.

Elke jaargang in het vijfjarenproject Bossche Koorboeken (2020-2024) openen we in maart met een groots concert, gewijd aan één of twee koorboeken uit de magnifieke collectie van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Tegelijk presenteren we onze nieuwe CD met hetzelfde repertoire. Helaas kon dit in voorjaar 2021 alleen plaatsvinden als livestreamconcert zonder publiek, maar gelukkig kunt u het concert op 5 september alsnog LIVE meemaken!

De Illustre Lieve Vrouwe Broederschap in ‘s Hertogenbosch herbergt een ongelooflijke schat: een collectie puntgave koorboeken uit de periode 1450-1600, waarvan negen met wonderschone meerstemmige (polyfone) muziek. Samen belichamen ze de ongekende culturele bloeiperiode van het hertogdom Brabant, ook wel de Brabantse Gouden Eeuw genoemd. De boeken werden vervaardigd in opdracht van de Broederschap en bevatten werk van gerenommeerde componisten uit die tijd. Ze zijn volop gebruikt voor de liturgie, maar de muziek inmiddels al eeuwen verstomd. Dat is nu aan het veranderen: Cappella Pratensis pakt de Bossche Koorboeken uit! In een megaproject van vijf jaren worden jaarlijks één of twee boeken ontsloten voor publiek, in beeld en in klank.

zondag 5 september 16:30 u | Jheronimus Bosch Art Center | Jeroen Boschplein 2 5211 ML ’s-Hertogenbosch | BESTEL TICKETS

PROGRAMMA
Jean Mouton (1459-1522) Motet – Tua est potentia
Gregoriaans Introit – Protexisti me
Jean Mouton Missa Tua est potentia – Kyrie
Jean Mouton Missa Tua est potentia – Gloria
Jean Mouton Motet – Salva nos Domine vigilantes
Gregoriaans Prefatio
Jean Mouton Missa Tua est potentia – Sanctus
Anoniem Elevation motet – O salutaris hostia
Gregoriaans Pater noster
Jean Mouton Missa Tua est potentia – Agnus Dei
Jean Mouton Motet – Da pacem Domine

Stratton Bull, Tim Braithwaite – superius
Lior Leibovici, Korneel van Neste – contratenor
Pieter de Moor, Peter de Laurentiis – tenor
Marc Busnel, Donald Bentvelsen – bassus

NB Na afloop van het concert zijn onze CD’s, waaronder Ezekiel’s Eagle, verkrijgbaar. Wilt u daar niet op wachten, ga dan naar onze webshop!

Reacties zijn gesloten.