Logo
JULIEN FREYMUTH

julien_freimuth1_klein_01Julien Freymuth begon zijn muzikale studie aan de Maîtrise de Garçons de Colmar (zang, piano, percussie). Hij behaalde vervolgens zijn diploma met specialisatie barokzang aan het Centre de Musique Baroque de Versailles (2005) en het  Diplôme d’Etude Musicale (DEM) als contra-tenor aan het conservatorium van Versailles in de klas van Gaël Kerret. (2007).

 

Hij nam deel aan veel masterclasses bij Robert Expert, Maarten Königsberger
Alain Buet, Monique Zanetti, Pierre Merv, Howard Crook.
Sedertdien kreeg hij de gelegenheid om te zingen onder leiding van Gustav Leonhardt, Ton Koopman Philippe Herreweghe, Christophe Rousset, Herve Nicquet Vincent Dumestre, Jean Tubery, Olivier Schneebeli, Benoit Haller, Eduardo Lopez-Banzo, Joshua Rifkin.
Hij gaf recitals in de Elzas en reisde door heel Europa (Duitsland, België, Nederland, Spanje, Italië, Zwitserland, Polen)

julien_freimuth2_klein

Hij verdiepte zijn kennis op het gebied van de Vlaamse polyfonie aan de l’Abbaye de Royaumont met Cappella Pratensis, een ensemble waarvan hij sindsdien deel uitmaakt en waar hij de partijen van superius zingt.

In 2008 was hij te horen in een recital met Duitse muziek op het Festival van St. Riquier en in voerde met de Chapelle Rhénane de wereldlijke cantates en de Johannes Passion van JS Bach uit, ook op het Festival de la Chaise-Dieu. In oktober maakte hij een tournée  door de Verenigde Staten met Cappella Pratensis dat daar de Missa de Sancto Donotiano van Jacob Obrecht uitvoerde.

In 2009 nam hij in de Chapelle Rhénane deel aan de Mattheüs Passie van JS Bach, alsook in de Maîtrise de Garçons de Colmar en het Centre de Musique Baroque de Versailles
In 2010 zal hij meezingen met de Vêpres à la Vierge van Bencini bij het Centre de Musique Baroque en France et en Italie.

 

 


STICHTING CAPPELLA PRATENSIS
Postbus 1882 5200 BW 's-Hertogenbosch
Zwanenbroedershuis Hinthamerstraat 94 's-Hertogenbosch
(+31)(0)6 537 247 15 | info@cappellapratensis.nl | www.cappellapratensis.nl
LUISTER

 • Klik hier voor de uitgebreide mediaplayer.

VOLG ONS

AGENDA
 • Passie van de Stemmen
  Leuven, Belgie
  Zaterdag 10 mei 2014
  Lees meer

 • Hommage
  Kortrijk, Belgiƫ
  Zaterdag 24 mei 2014
  Lees meer

 • Festival de Montfaucon-Besancon, lezing
  Besancon, Frankrijk
  Vrijdag 30 mei 2014
  Lees meer

 • Festival de Montfaucon-Besancon, openbare repetitie
  Besancon
  Zaterdag 31 mei 2014
  Lees meer

 • Juillet Festival
  St. Hubert, Belgiƫ
  Zondag 13 juli 2014
  Lees meer