Olivier Berten

Olivier Berten

Olivier Berten

Na zijn studie communicatie en multimedia gaat Olivier Berten studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel en behaalt daar zijn diploma als operazanger bij Marcel Vanaud. Bij de zangpedagogen Udo Reinemann en Greta De Reyghere doet hij een ruime ervaring op als solo- en ensemblezanger. Verdere studies volgt hij aan de Conservatoria in Amsterdam en Metz.
In 2004-2005 maakt hij deel uit van de Operastudio Vlaanderen in Gent. Zijn debuut maakt hij als Brühlmann (‘Werther’ van Massenet) onder leiding van Kazushi Ono. In 2008 staat hij in de Vlaamse Opera in de leidende rol van Villa Vivaldi van Wouter van Looy en Jan van Outryve. Ook zingt hij “L’enfant et les sortilèges” met het Orchestre Philharmonique de Liège en ” Ne crises pas au loup” in de Opéra Royal de Wallonie.

Olivier Berten maakt ook deel uit van Vox Luminis. Hij is een ‘ware’ Belg; als Franstalige Belg spreekt hij vloeiend Vlaams. Zijn timbre en omvang passen perfect voor de tenorpartij in het repertoire van Cappella Pratensis.

Reacties gesloten.