Geoffroy Buffière

Geoffroy Buffière

Geoffroy Buffière

Geboren in 1977 in Sainte-Foy-les-Lyon zingt Geoffroy bij Maîtrise de la Cathédrale in Lyon. Hij studeert geschiedenis en kunstgeschiedenis aan Louvres’ School en de Maîtrise de Notre-Dame in Parijs.
In 2008 studeert hij af in oude muziek aan het Conservatorium in Parijs.
Hij zingt aanvankelijk vooral repertoire uit de Middeleeuwen en Renaissance met het Ensemble Clément Janequin, A Sei Voci, het Ensemble Wlliiam Byrd, Diabolus in Musica en het Huelgas Ensemble en neemt diverse CD’s op. Maar steeds meer wordt hij gevraagd voor vertolking van repertoire uit de Barok. Hij zingt bij dirigenten als Gabriel Garrido, Christophe Coin, Jean Tubéry, Michel Laplénie en met de Arts Florissants, het Concert d’Astrée, de Akadémia of het Concert Spirituel.

In 2009 zingt hij de solo baspartij van het Membra Jesu Nostri van Buxtehude. Verder zingt hij in Dido en Aeneas (Purcell), in l’Enfant et les Sortilèges (Ravel) en les Noces de Pluton (Lully), Cadmus en Hermione (eveneens Lully) en The Fairy Queen (Purcell). Zijn veelzijdigheid en repertoire groeit met de jaren: hij zingt met La Compagnie des Cyclopes, les Arts Florissants, l’ Ensemble Diabolus in Musica, La Compagnie Madamelune, l’Association Echos d’Art, l’Ensemble Accentus en le Poème Harmonique.
In 2010 zingt en speelt hij Louis in de opera The Birthday Cake van Tim Benjamin. Ook neemt hij deel aan de productie van Zoroastre van Jean-Philippe Rameau, en aan het Edinburgh Festival

 

 

 

Reacties gesloten.