Cultuurnacht BREDA 22 januari 2016

Tijdens de CULTUURNACHT BREDA presenteert de Grote Kerk Breda het project Ondersteboven. Met de integrale uitvoering van de compositie Fantasy Colours, een duoconcert van Paul van Kemenade met Cappella Pratensis

Jazz en polyfonie: een wereld van verschil. En toch… Als twee muzikale werelden naast – en door – elkaar worden gelegd, ontstaan er verassende ontdekkingen. Het meerstemmige weefsel van een jazzcompositie springt in het oor, terwijl de improvisatie aan de basis van de polyfonie wordt blootgelegd.

Dit programma ontplooit zich als een drieluik: elk ensemble presenteert zijn “eigen” muziek, waarna deze twee werelden in elkaar vloeien in originele composities ontwikkeld door de twee ensembles. Het resultaat is “Fantasy Colours”. De eerste cd-opname met werk uit dit project werd gekozen als één van de 5 beste cd’s van 2011 door het gezaghebbende Amerikaanse jazzblad Downbeat (jan. 2012).

PAUL VAN KEMENADE QUINTET

Het Paul van Kemenade Quintet bestaat voor deze gelegenheid uit:
Three horns and a bass: Angelo Verploegen (flügelhorn) – Louk Boudesteijn (trombone) – Wiro Mahieu (bas) – Paul van Kemenade (altosax / comp.)
& El periquin – flamencoguitar – Serigne C.M. Gueye – percussion)

Het in 1982 opgerichte Paul van Kemenade Quintet heeft vele concerten in Europa, Zuid-Afrika, West-Afrika en Indonesie gegeven, regelmatig radio- en TV optredens verzorgd, gemusiceerd met een popgroep, een harmonie- en een symfonieorkest (Brabants Orkest), een jeugd symfonie-orkest, met nationale- en internationale musici opgetreden zoals o.a. Zim Ngqawana, Kenny Wheeler, David Murray, Philip Catherine, Gerd Dudek. Het quintet speelt vanaf 1994 zeer frequent met Zuid-Afrikaanse musici zoals Feya Faku en vanaf 1998 ook met Sydney Mnisi en sinds 2003 metSonti Mndebele en Bheki Khoza. Het quintet speelt sinds 2002 met het West Afrikaanse trio ‘Les Frères Guissé‘ uit Senegal. Het kwintet heeft inmiddels 10 albums uitgebracht.

Voor meer informatie klik HIER

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten.