Missa Unitatis op Radio 4 25 april 20.00 uur

Pieterskerk Utrecht 20160422 Missa Unitatis

Pieterskerk Utrecht 20160422 Missa Unitatis

In acht concerten vanaf begin april hebben Cappella Pratensis en het Nederlands Kamerkoor onder de geweldige leiding van de Stephen Layton de Missa Unitatis van Antony Pitts uitgevoerd. Het concert van 22 april in de Utrechtse Pieterskerk is maandag 25 april integraal te horen op Radio 4. Ook het Nationaal jeugdkoor onder leiding van Wilma te Wolde leverde prachtige bijdragen aan dat concert met werken van onder anderen Tegnér en Jennefeldt.

Bekijk het programma

Kaarten voor de Missa Unitatis in april

Cappella Pratensis en Het Nederlands Kamerkoor brengen in april 2016 de wereldpremière van de Missa Unitatis van Antony Pitts (*1969). In acht concerten wordt onder leiding van de Britse dirigent Stephen Layton deze Missa voor het eerst dubbelkorig uitgevoerd. Bijzonder is dat deze Mis van de Eenheid zowel voor één maar vooral voor twee koren tegelijk volledig tot haar recht komt. Bijzonder ook als u weet dat in de acht uitvoeringen maar liefst zeven gerenommeerde koren als gastkoren optreden: Cappella Breda in Breda, Capella Brabant in ‘s-Hertogenbosch, het Antwerps Kathedraalkoor in Antwerpen, het Helmonds Vocaal Ensemble in Bergen op Zoom, Collegium Vocale Eindhoven in Eindhoven, het Kamerkoor Ad Parnassum in Tilburg en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor in Amsterdam en Utrecht. Kijk voor voor meer informatie op https://youtu.be/S38VeiT77dQ.

Kaarten kopen  (CJP en studenten € 10)

Met dank aan onze sponsors en subsidiënten

Met dank aan onze sponsors en subsidiënten

Wereldpremière Missa Unitatis in april.

In april brengt Cappella Pratensis met het Nederlands Kamerkoor de wereldpremière van de Missa Unitatis in acht concerten. In Breda, ‘s-Hertogenbosch, Antwerpen, Bergen op Zoom, Eindhoven, Tilburg, Amsterdam en Utrecht. Tijdens die concerten treedt steeds een gerenommeerd gastkoor op: Cappella Breda, Capella Brabant, het Antwerps Kathedraalkoor, het Helmonds Vocaal Ensemble, Kamerkoor Ad Parnassum, Collegium Vocale Eindhoven en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor. Klik op https://youtu.be/S38VeiT77dQ voor de video over deze concerten !