Kaarten voor de MISSA UNITATIS

Cappella Pratensis en Het Nederlands Kamerkoor brengen in april 2016 de wereldpremière van de Missa Unitatis van Antony Pitts (*1969). In acht concerten wordt onder leiding van de Britse dirigent Stephen Layton deze Missa voor het eerst dubbelkorig uitgevoerd. Bijzonder is dat deze Mis van de Eenheid zowel voor één maar vooral voor twee koren tegelijk volledig tot haar recht komt. Bijzonder ook als u weet dat in de acht uitvoeringen maar liefst zeven gerenommeerde koren acte de présence geven: Cappella Breda in Breda, Capella Brabant in ‘s-Hertogenbosch, het Antwerps Kathedraalkoor in Antwerpen, het Helmonds Vocaal Ensemble in Bergen op Zoom, Collegium Vocale Eindhoven in Eindhoven, het Kamerkoor Ad Parnassum in Tilburg en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor in Amsterdam en Utrecht. Kijk voor voor meer informatie op onze concertagenda!

Bestel uw kaarten

 

 

Crowdfunding: € 8000 gepasseerd !

Hartelijk dank voor uw giften om onze CD mogelijk te maken! Meer dan 160 van u hebben reeds gedoneerd en ontvangen daarvoor binnenkort een mooie tegenprestatie van ons. Met nog 4 dagen te gaan zijn we de € 8000, het doel dat we beoogden, voorbij. Het geweldige project kan nu definitief doorgaan. Aan alle gevers: zeer hartelijk bedankt voor uw bijdrage. En voor hen die nog overwegen om nog mee te doen: wij nodigen u graag daartoe uit. Zo kunnen wij iets extra’s doen in de vorm van een videodocumentatie, de toelichting bij de CD uitbreiden en mogelijk een digitale weergave van de Missa toevoegen. Dank dus! Klikt u voor de meest actuele stand HIER
Onderstaand een korte weergave van een tv-optreden enkele jaren geleden. Nymphes des Bois is een lamentatie oftewel een klaaglied, gecomponeerd door Josquin Desprez bij de dood van zijn voorganger Johannes Ockeghem. Klik op OCKEGHEM

 

Crowdfunding CD gestart. Doe mee !

Aan het begin van een nieuw jaar wensen wij u graag het allerbeste voor 2016. Een prachtig en veelbelovend jaar met uw steun!

Want Cappella Pratensis nodigt u van harte uit om deel te nemen aan een project, waarin veel van onze activiteiten dit jaar kleur zullen gaan krijgen: de herdenking van het jaar waarin Jheronimus Bosch centraal staat, omdat hij 500 jaar geleden overleed. Geboren en getogen in ’s-Hertogenbosch, werkte hij daar zijn hele leven.

Die stad is ook onze thuishaven en daarom is het  vanzelfsprekend, dat wij graag deel willen uitmaken van de festiviteiten, vooral ook omdat we muziek brengen uit de tijd van Bosch.
Zo zullen we hulde brengen aan de fameuze schilder door een CD op te nemen met veel muziek uit de koorboeken van de Illustre lieve Vrouwe Broederschap, waar Bosch deel van uitmaakte. Centraal op de CD staat de Missa Cum Jocunditate (met vreugde) van de meester componist Pierre de la Rue, die ook lid van de Broederschap was en zonder twijfel Bosch goed gekend heeft.

U steunt niet alleen een mooi initiatief en een prachtig project, maar hebt tevens de mogelijkheid om daarvoor iets terug te ontvangen, zoals de CD, wanneer u € 25 bijdraagt. Andere beloningen zijn een polyfonie t-shirt of een persoonlijke les via Skype over het zingen van polyfone gezangen zoals oorspronkelijk in de koorboeken opgetekend.

Om deze CD mogelijk te maken hebben wij uw steun nodig. We roepen alle fans van ons ensemble, van onze manier van muziekuitvoering en natuurlijk van dit fantastische repertoire op om een bijdrage te leveren en deel te worden van dit uitdagende project. Gaat u daarvoor naar https://www.kickstarter.com/projects/challengerecords/visions-of-desire-the-musical-world-of-hieronymus voor alle bijzonderheden over hoe u daaraan deel kunt nemen. Wij kijken uit naar uw steun!

Meer van onze activiteiten in dit volle jaar kunt u binnenkort lezen in onze nieuwsbrief!