Cappella Pratensis terug in Het Zwanenbroedershuis

zwbh detail 03

Cappella Pratensis is met de kantoorhuisvesting weer terug in het Zwanenbroedershuis. Vanwege bouwwerkzaamheden waren wij genoodzaakt ons tijdelijk elders te huisvesten. In de afgelopen maanden was het professionele vocaal ensemble ondergebracht in de Bank van Leening, op een steenworp afstand gelegen van het Zwanenbroedershuis. Cappella Pratensis dankt Theo de Veer, algemeen directeur van De Muzerije, en zijn team hartelijk voor de genoten gastvrijheid en medewerking. Inmiddels zijn de werkzaamheden in het Zwanenbroedershuis voltooid en hebben we met genoegen onze plek aldaar weer ingenomen. De repetities in de Hof- en Pleitzaal van de Muzerije zijn overigens zo goed bevallen dat het ensemble daar regelmatig gebruik van blijft maken

Getipt voor u; Festival Kamerklanken

In onze thuisstad ‘s-Hertogenbosch vindt op zondag 28 september het festival Kamerklanken plaats.

Een bijzonder en sfeekamerklankenrvol festival waar de kamermuziek in haar oorspronkelijke omgeving klinkt op mooie locaties in het centrum van ‘s-Hertogenbosch: ….. in de huiskamer, bij mensen thuis (en) in mooie panden.

Prachtige, korte concerten, in een intieme entourage. Een heel bijzondere ervaring! Dit festival heeft in de loop der jaren dan ook een uiterst klankvolle reputatie opgebouwd bij liefhebbers van kamermuziek uit het hele land.

Meer info: www.kamerklanken.nl

 

 

Radio-uitzending HOMMAGE

Donderdag 4 september om 20.00 uur zend de Vlaamse radiozender Klara het duoconcert HOMMAGE van Cappella Pratensis en het Goeyvaerts Trio uit. Het concert is op datzelfde moment tevens online te beluisteren via www.worldconcerthall.com.

Het betreft de concertregistratie van het concert dat Cappella Pratensis en het Goeyvaerts Trio op 24 mei gaven in Kortrijk (B).

In dit duoconcert met het Belgische Goeyvaerts Strijktrio, laat Cappella Pratensis het Requiem van de meesterpolyfonist Johannes Ockeghem (c. 1410/20-1497) de confrontatie aangaan met het virtuoze In memorian A. Schnittke van de moderne Russische componist Nicolai Korndorf (1947-2001).